darkplant.hu

Vetítőszoba

And then thre were none (BBC, 2015)
A Tíz kicsi néger legújabb, tévés feldolgozása a BBC műhelyéből.

A Galaxis őrzői
A jókedv őrzői - csak így szeretem emlegetni őket, mióta láttam a filmet.

Almost Human -
egy régi vágású sci-
fi

Almost Human, azaz majdnem emberi. A sorozat pedig majdnem sikeres. De mégsem lett az.

Castle főcím-
változatok

Nem csak képregényeknek és néha magazinoknak van variant cover-je, hanem a nerd közeli krimi sorozatnak is.

Veronika Mars a moziban
A kultikus tévésorozat három évadát a rajongók olyannyira szívükbe zárták, hogy összedobtak egy mozifilmre valót.

The Day of the Doctor (A Doktor napja)
Közel egy éves felhajtás és a média állandó szivárogtatása szinte mindent leleplezett az ötvenéves Doctor Who epizódról. Megérte?

Doctor Who -
az első ötven év

Ötven éves sorozat, ezerkétszáz éves főszereplő, akinek eleddig tizenegy arca volt.

Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D.
Knight Rider reboot más köntösben

Világvége fogadó (The World's End)
Simon Pegg és Edgar Wright ismét kifiguráznak egy sor zsánerfilmet. Ezúttal sci-fiben nyomulnak.

Man of Steel (Acélember)
Az Avengers lerombolta fél New Yorkot, Superman meg a másik felét. Dragonball S, csak acéltürelműeknek

G.I. Joe -
Retaliation (Megrtorlás)

Avagy a nindzsák a hegyekbe mennek, a többi szereplő meg az idegeimre.

Kínai zoodiákus -
A kaland szelleme

Kínai csillagjegyek, Kínai állatövek vagy Istenek fegyverzete 3. Ahogy tetszik.

Önirónia négylábon -
Scooby-
Doo and the Mask of the Blue Falcon

Ebben a rajzfilmben a Warner Bros a ma annyira divatos háztáji tömjénezést félretéve a szokásos Scooby történet keretein belül görbe tükröt állított a képregények, adaptációk és találkozók nerdy-geeky világának.


>> Összes film


2004.05.04.
A repülő osztály (2003, német családi film)

A telihold odakint már elfogyott s most éppen újra hízik. Őkelme mindezt teszi pár óra leforgása alatt. Most tehát nincs égi lámpás, csak a monitorom ad fényt a szombámban. Itt ülök előtte, és azon tűnődom, hogy mi a kórságot írjak, hogy kedvet csináljak Nektek ehhez a filmhez (könyvhöz)?

El vagytok ájulva a bajtársiasságról szóló háborús dráma-moziktól, könnyesre pislogjátok a szemetek "bizonyos" komoly filmeken, elmentek a gyerekekkel a bugyuta amerikai családi vígjátékokra, mert hogy azon mennyit lehet nevetni. Ezt a filmet viszont messziről kerüli mindenki, mintha megnézése halált okozna, noha csak a fentieket egyesíti magában.

Ez lehet az oka, hogy olyan élményben volt részem, mint még eddig soha: egyedül ültem a nézőtéren és a mozigép csak nekem, csak miattam berregett. (Máskor ehhez meg kéne vennem mind a kétszáz jegyet. :-) Nem SMS-elt senki négy sorral előttem úgy, hogy a kék színű LCD háttérfény épp a látóterem szélén égjen és minduntalan elvonja a figyelmem. Nem ropogtatott kukoricát egy sorral mögöttem senki a fülembe. Hangos megjegyzéseket sem tett senki a filmre. A hagnszórókon kívül egyetlen zajforrás volt a teremben: a saját torkom, melyből időről-időre nevetés tört elő.

Mert ezen a filmen lehet nevetni ám! A bentlakásos iskolában élő gyermekek sűrűn törnek borsot egymás és a tanárok orra alá. Lehet aztán könnyezni is, a bátorság és barátság megnyilvánulásain. De akár csendben el is merenghet a néző, hogy ő vajon mikor állt ki utoljára valakiért teljes mellszélességel, vállalva az összes következményét. S aki még nem feledte diákéveit, azt a film nézése közben menthetetlenül elkapja a nosztalgia is.

Tudom már, ettől féltek ti mind, akik nem nézitek meg ezt a filmet :-)


Erich Kästner: A repülő osztály
Regény egy bentlakásos iskolában tanuló gyermekekről és az ő kalandjaikon keresztül természetesen kritika a felnőttekről. Történet egy tanárról, aki szigorú, de képes a gyermekek szívével is látni, s aki hosszú évek után újra összetalálkozik a legjobb barátjával. Színház a regényben: egy karácsonyi előadás kalandos története.

ui.:
Ez az a könyv amelyet minden évben elolvasok. Azok közül pedig, akik magyar érzülettől duzzadó mellkassal rármrontanának, amiért nem a Pál utcai fiúkkal teszem ugyanezt, azt üzenem, az vesse rám a nemzeti szín szalaggal átkötött malomkövet, aki több Molnár Ferencet (novellát, drámát, haditudósítást) olvasott, mint én.


© 2001-2012 darkplant - impresszum és kapcsolat film