2013.03.22.

A hiányzó láncszem - Kátrány és toll album 2.

Az újságíró érdekes állatfaj. Egyszerre végtelenül lusta és szenzációhajhász. Ennek a kettősségnek köszönhetőek olyan adomák, mint például megjelent egy recenzió a tegnap esti nagyszínház-béli bemutatóról. Az írás kitér a főszereplők magánéleti súrlódására és arra, hogy ez mennyire nem vehető észre a játékukon. A mellékszereplők magukat felülmúló támogatását, a díszletek pompáját éppúgy kiemeli a cikk, mint a rendezés vagány profizmusát.

Írják mindezt egy bemutatóról, amely elmaradt.

Ugyanis tarsolyban vannak a cikkek. A nekrológok előre megírva, időnként frissítve; a bemutatók előre vázlatosan, adalékanyagokkal jóelőre feltöltve. A napi hírek pedig sablonok formájában. A cél, hogy minél hamarabb egyszersmind minél kevesebb energia ráfordításával adjanak hír a világról.

Még, jó, hogy nem lettem újságíró. Akkor előre megtudakolnám a Kátrány és Toll kiadójától, pontosan mely történetek szerepelnek a következő kiadványban. Orvul megszerezném azokat és megjelenés előtt kész lenne a cikk. Belehazudnék néhány apróságot a fordításról vagy hasonlóról, hogy úgy tessék, valóban a magyar kiadványt elemzem. S már itt is lenne a cikk a neten a megjelenés napján, vagy kicsit előtte, hiszen a gyorsaság mindenek felett.

Mióta másik országból vagyok kénytelen követni a hazai megjelenésket, erősen lelassult a reakcióidőm bármivel kapcsolatban is. A KéT írások immár pár hét késéssel követik a magazin megjelenését. De üsse kő. A lényeg, hogy mindig azt írjam, amit akkor érzek, amikor először átlapozom, első ízben végigolvasom.

Mivel nem lettem újságíró, ezért nincs vakon írt ismertető sem. Pedig nemrég olvastam el a Mask Omnibust digitális formában, és a Sin City történetek pedig olyanok, hogy évente-kétévente elolvasom az összeset. Szóval ha lenne, konzervcikk, akkor most nem ezeket a sorokat olvasná a tisztelt olvasó. De nincs konzervcikk és nincs miről írnom sem. A Kátrány és Toll második albumot és Sergio Aragonés első kötetet tartalmazó csomagom ugyanis elveszett kis hazánk és még kisebb ideiglenes állomáshelyem közt. Remélem, aki lenyúlta az legalább jól szórakozott rajta. A küldemény pótlásáról igyekszem intézkedni.

További számok :::> Kátrány és Toll

Hasonló cikkek:

Kátrány és Toll 2016. ősz

Bagoly Salátával

Tizenhárom a négyben - Kátrány és Toll album 8.

Batman, Spirit, Csavarfej, Torpedo és Blueberry

Batman - The Long Halloween

A legjobban rajzolt Catwoman és az egyik legjobb Batman történet. (Edina)

The Wicked + The Divine TPB 1 & 2

Az Image Comics kortárs képregényének áldása és átka.
Az összes hasonló írás listája
dp @ Blogger dp @ Twitter dp @ Blogger dp @ blog.hu dp @ Blogger dp @ Wordpress RSSRSS feed